luni, 5 iulie 2010

Putina istorie...


Inainte de a avea buze rosii si gene lungi, femeile au beneficiat de avantajul unghiilor false. Fie ca erau colorate, din aur, os sau fildes, unghiile false au captat multiple semnificatii de-a lungul secolelor. Acum trei mii de ani chinezii au inceput sa-si coloreze unghiile in functie de rang. Egiptenii, la randul lor, considerau culoarea rosie pe unghii un simbol al celei mai inalte clase iar, in Orientul Indepartat, se considera ca femeile care purtau unghii foarte lungi nu erau nevoite sa lucreze, mai exact aveau sclavi care le serveau.

Cei care au pus pe piata moda unghiilor false au fost americanii. In 1954, un stomatolog pe nume Fred Slack a folosit materialul acrilic cu care lucra pentru a-si reconstrui o unghie rupta. Observand ca durerea disparuse si unghia arata foarte naturala, el a continuat cercetarile si, la scurt timp, a obtinut patentul pentru inventia compozitiei din acril si a formelor pentru unghii false.

In ultimii 25 de ani a fost inventat, tot in Statele Unite, si gelul pentru unghii false. Fiind mai usor de aplicat si fara miros, acesta a devenit foarte popular intr-un timp foarte scurt.

Astazi, unghiile false au un sens pur cosmetic. Femeile care doresc o manichiura frumoasa si permanent intretinuta apeleaza la acest truc. O simpla vizita la salon poate transforma radical aspectul mainilor. Chiar si clientele care isi rod unghiile pot apela la acest serviciu pentru a se bucura de avantajele unei manichiuri ingrijite.

Un comentariu: